S’apropa el dia de la Mare… sabies que la maternitat pot començar just abans de la concepció?

Des de que sorgeix la idea de la maternitat en tu, es dispara el “pilot mare” en el teu cos i comencen a sorgir els dubtes, comences a pensar d’una altra manera, el teu cos es prepara, comença la teva transició. Sí, ja, des del mateix moment en que et projectes com a mare!

Si vols ser mare i estàs planificant un embaràs sa i conscient, et proposo que comencis el teu embaràs abans de l’embaràs, amb les següents qüestions, perquè sàpigues des d’on comences i quines seran les teves dificultats i les puguis així convertir en punts forts que beneficiïn la teva gestació, el teu part i la salut física i emocional del teu nadó i teva.

Així, abans de començar, pots aturar-te i observar….

– Quina necessitat vaig a cobrir amb la maternitat? Fes una ullada a la teva ment i als teus sentiments i aprofita quan menstrues per saber si el teu cos, la teva ment i el teu esperit volen acompanyar a una altra personeta o bé estàs buscant complir expectatives d’altres, satisfer desitjos aliens o simplement fer el que se suposa que has fer. Sigues sincera amb tu mateixa. No seràs millor o més dona per ser o no mare.

– Quin és el meu estat psicològic? Començar un embaràs en un període de depressió no beneficiarà ni a la mare ni al nadó ni a les persones que estan al seu voltant. Durant l’embaràs van a succeiran una sèrie de canvis hormonals que faran encara més complicades les teves emocions. Assegura’t que realment el teu cos emocional està preparat per a la maternitat.

– Quina és la meva actitud cap a la maternitat? Qüestions com ara «què suposarà per a la meva llibertat el fet de ser mare», «com serà a partir d’ara la meva vida laboral i social» o «quin paper em correspon a partir d’ara a la llar» són dubtes que en efecte, ens assalten a totes les dones en algun moment de la gestació, però és important saber i prendre consciència de quan aquestes preguntes assalten de tal manera que arriben a perjudicar l’embaràs i la salut de la mare i del nadó.

– Sóc feliç en la relació amb la meva parella? Revisa la relació amb la teva parella. Gestar i criar un nadó és una de les etapes més vulnerables de la dona. Assegura’t que t’acompanya qui veritablement vols que t’acompanyi. Si hi ha petites coses a resoldre, el més possible és que s’engrandeixin durant l’embaràs o la criança, ¡soluciona-les abans!

– En quin estat es troba la relació amb la meva mare? El que sents cap a la teva mare i com la perceps com a persona influenciarà directament en la teva percepció i actitud cap a la maternitat i el part, així com en l’actitud del teu fill cap a tu. Tingues present que vas a convertir-te ser el seu major exemple de fill@, juntament amb el de la teva parella.

– Quant cafè estic consumint? ¿Prenc sucre diàriament? Amb quina regularitat bec alcohol? ¿Fumo? Compte amb les addiccions! Si la teva resposta és sí diàriament a alguna de les tres, et recomano que revisis les quantitats i facis la desintoxicació de la droga pertinent abans de quedar-te embarassada. Altrament és possible que dificulti la teva fertilitat i també la gestació òptima del teu futur nadó.

– Vius a l’espai on vols viure quan tinguis al teu nadó? Si no és així et recomano que busquis l’espai que necessites abans de l’embaràs, especialment si vas a canviar de ciutat. Un trasllat pot representar un factor d’estrès que, depenent de cada dona pot resultar perjudicial per al nadó. Si ets de les que s’altera fàcilment presta especial atenció a aquesta qüestió.

– Vius amb estrès? Identificar l’estrès abans de l’embaràs facilitarà la connexió amb tu mateixa i amb el teu nadó, a més a més t’ajudarà a saber des d’on comences i si cal que incrementis la precaució. En el cas que la teva resposta sigui afirmativa pots començar a fer classes de meditació per a l’embaràs o ioga, que a més a la vegada beneficiaran la teva salut física.

– T’alimentes amb una dieta adequada? Si mai has prestat atenció a la funció que compleixen els aliments que ingereixes, potser és el moment de fer-ho. Mantenir una dieta equilibrada que t’aporti tots els nutrients que necessites és imprescindible per a una bona gestació, fins i tot per aconseguir l’embaràs.

El fet de no plantejar-te aquestes qüestions no vol dir que el teu embaràs i part vagin a anar malament, ni tampoc que el teu nadó vagi tenir res dolent. Simplement són propostes per facilitar la transició a la maternitat i contribuir al benestar de la salut emocional de la dona, amb grans beneficis per al nadó.

Que tinguis un feliç dia de la Mare!

0 Comentaris

Deixa una resposta

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte