1. Informa’t. Les llevadores i els grups de suport us poden informar sobre l’evidència científica del naixement. Conèixer-la t’ajudarà a poder escollir quina és la millor opció per a tu i el teu nadó.
  2. Fes un pla de part. És la millor manera per saber com t’agradaria viure el part. Un pla de part no és un contracte inamovible sinó l’expressió dels teus desitjos i necessitats.
  3. Tria qui vols que t’acompanyi. Una persona en qui confiïs plenament serà qui t’ajudi, et doni suport i respecti els teus ritmes. El part flueix més fàcilment quan algú que t’estima i et comprèn està al teu costat per cobrir-te les necessitats en aquest moment tan intens.
  4. Confia en la naturalesa femenina i en la força de la natura. Connecta amb la teva part més mamífera, deixa’t anar i endinsa’t en el “planeta part”. Ets sàvia per naturalesa. No estiguis pendent de l’entorn ni de racionalitzar tot el que està passant en aquest moment tan primitiu.
  5. Procura un ambient íntim i on et sentis segura. Un espai silenciós, amb poca llum i poca gent t’ajudarà que el part flueixi. Portar objectes personals, com fotografies o música que t’hagi acompanyat durant l’embaràs, o decorar l’espai amb espelmes o olors, pot convertir un espai desconegut en un ambient acollidor i pot ajudar a connectar amb una mateixa.
  6. Viu el part. Sigui com sigui el teu part, viu-lo. Desconnecta de la tecnologia i les distraccions i viu plenament aquest moment únic i irrepetible. El naixement del teu nadó mereix atenció plena sense distraccions ni retransmissions en directe d’aquest moment íntim.
  7. Explica el part. Relatar el part ajuda a integrar una experiència vital i de gran intensitat emocional. Explica el teu part tantes vegades com vulguis. Com més expliquis l’experiència més la integraràs emocionalment.
  8. Viu el postpart en tribu. Busca grups de postpart, de lactància o familiars amb qui compartir la criança. Informa’t sobre els grups existents a la teva zona.
  9. Si et sents trista, comunica-ho. La tristesa pot ser un sentiment comú en el postpart, però cal posar-li nom. Si creus que ho necessites, demana ajuda a una persona especialista en la etapa perinatal. Hi ha una etapa d’adaptació a la nova situació que pot generar sentiments contraposats. Si els comparteixes veuràs que són comuns en aquesta etapa i et serà més fàcil gestionar els sentiments d’angoixa o tristesa que et poden sobrevenir en determinats moments.
  10. En el part neixen un nadó i una mare. Informa’t sobre aquesta nova etapa, del puerperi (que dura al voltant d’uns dos anys) i de les necessitats dels nadons (emocionals i físiques). Quan neix un nadó neix una família. Es necessita un període d’adaptació dels uns als altres. Entendre quines són les necessitats de cadascun dels membres de la família pot ajudar a entendre què està passant en aquest moment vital.

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte