S'estan mostrant 5 fils de resposta
  • Autor
    Entrades
    • #4483
      Mo Queralt Pernía
      Participant

      S’ha obert aquest debat per la quantitat de famílies amb dubtes sobre el tema, aquí podríem deixar constància de les nostres experiències tant com dels ritmes naturals i dels aliments a cada edat del bebé (fruits secs, gluten, ou…) Qui tingui info, artícles, llibres…sobre el tema, que ho fiqui!

      La meva aportació és un article que vaig escriure, que us fico aquí seguidament i la recomanació dels llibres “Mi niño no me come” de Carlos Gonzàlez (el teniu en prèstec a la nostra biblio) i “Se me hace bola” de Julio Basulto. Ademés de tenir a l’equip a la Clara de Mamilatte que fa tallers sobre BLW!

      “¿Os parece absurdo que dos adultos del mismo peso y edad coman las mismas cantidades de comida y los mismos alimentos? ¿Verdad que si? Entonces ¿Por qué no vemos igual de absurdo que dos bebés del mismo peso y, sobretodo, de la misma edad, coman igual? Luego nos extraña que nuestr@s hij@s coman tan mal de mayores o peor, que tengan obesidad infantil. Después de haber desequilibrado su instinto nutricional de tal manera, es normal que nos encontremos con diversos problemas alimenticios.

      ¿Qué pasa cuando les damos de comer de este modo?
      -No saben lo que les gusta. Sobretodo al mezclarles toda la comida en forma de puré, no pueden distinguir los sabores, ni desarrollar el sentido del gusto correctamente. ¿Tú te comes lo que no te gusta?
      -No saben con qué cantidad de comida se sienten satisfechos. Cuando un niño dice BASTA, al igual que un adulto, es porque su cuerpo no necesita más alimento para sentir bienestar.
      -No saben que alimentos les sientan mal. Muchas veces los bebés rechazan comidas porque les causan algún tipo de intolerancia o alergia, al no permitir al cuerpo del bebé decidir qué tipo de alimento le sienta bien o mal, sobretodo se dificulta con la mezcla de alimentos.
      – Pueden rechazar la comida sólida después. Muchas mamás y papás han alimentado a sus hij@s con purés y papillas y a cierta edad (2, 3, 4, años) se sorprenden si el niñ@ rechaza la comida sólida. Por otro lado no se le debe dar tanta importancia al hecho de comer solo purés, de mayores no lo harán; teniendo en cuenta que se le debe ofrecer la mayor posibilidad de acceder a los sólidos para que decida cuanto está preparado para ello.

      ¿Y cómo lo hacemos?
      Es tan sencillo como poner a nuestr@ hij@ en nuestro regazo (o trona) cuando aguante bien la cabeza…y…OBSERVAR…el bebé decidirá cuando está preparado para comer e irá probando y rechazando los diferentes alimentos, solo tener en cuenta que le proporcionaremos la comida sin condimentar; podremos ver qué cosas les gustan y cuáles no, que comida le sienta bien y cuál no, que cantidades necesita para quedarse satisfecho y estar en armonía con su cuerpo.
      ¿Quién mejor que él mismo para saber que necesita? Confía un poco más en el instinto y pureza de tu hijo y te sorprenderás con que eficacia saber elegir lo más oportuno, y de paso, aprende de él!”

      http://www.educavida.com/baby-led-weaning-o-alimentacion-regulada-por-el-bebe/

      Enllaços de interés:

      ALIMENTACIÓN INFANTIL LIBRE DE PAPILLAS


      http://www.bebesymas.com/alimentacion-para-bebes-y-ninos/alimentacion-complementaria-guia-completa

    • #4486
      Marta Sala
      Superadministrador

      Hola, jo volia compartir una imatge del llibre de Basulto ” Se me hace bola” que està molt bé per veure quan s’han d’introduir els aliments.
      [IMG]http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/04/4284d89753d11bcf9a5a79aec0bb34ff.jpg[/IMG]

      A la taula es veu com ens hem d’oblidar del primer els cereals, o les fruites, o abans la poma que la síndria. A cada país, inclús a cada CAP donen pautes diferents i no n’hi ha cap que sigui millor que l’altre. Només hem de tenir en compte que hi ha aliments que no s’han d’introduir fins l’any o que s’han de donar en racions petites. Aquesta altra imatge que és molt visual també ens ajuda a recordar quins són aquests aliments a limitar o eliminar.
      [IMG]http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/04/3e5512f7108b9815392e91d9007add59.jpg[/IMG]

      Hi ha llibres que recomanen donar el mateix aliment 2 o 3 cops per descartar al·lèrgies, però el de mi niño ya come solo diu que si no hi ha al·lèrgies alimentàries a la família directa podem donar aliments sense repetir dos o tres cops. Jo personalment amb el Jan, al no tenir cap dels dos, ni ningú de la família cap al·lèrgia li dono el que nosaltres mengem, això si a casa ara ja cuinem sense sal ni sucres.

    • #4487
      Mo Queralt Pernía
      Participant

      Molt gràfic tot plegat! Ademés sempre van surtin estudis que demostren que, contra més tard introduïm segons quins aliments, millor resposta per part del cos hi ha per la seva posterior tolerància, com per exemple el gluten. Es curiós (i incomprensible) que algunes pautes dels pediatres estiguin tan obsoletes que encara siguin còpies i còpies escrites amb una màquina d’escriure! I es pot comprovar com recomanen introducció de sòlids als 4 mesos de vida quan està més que demostrat el perill pel nadó. Amb l'”escorbuto” de l’època de les nostres àvies es recomanava, però la situació higiènica i alimentària no és la mateixa que llavors i els pediatres no estan actualitzats en temes d’alimentació en general, com en lactància materna.

    • #4516
      Anònim
      Inactiu

      Vaig plantejar l dubte de cóm introduir la fruita seguint el BLW. I les mamis del xat em van recomanar donar-li fruites madures i de temporada, oblidant una mica ls tòpics de menjar primer pomes/peres/plàtans i aprofitant la fruita madura q ens ofereix ara mateix la natura. Sp tenint en compte algunes d elles! I lògicament treient l ós d les fruites! I q algunes acabaran “espachurrades”.
      No sabia si donar-li bullida la poma i em van dir q al començament millor i feta fineta cm “bastonets de pà”, o fins i tot feta al forn o ratllada.
      Anirem provant!
      Moltes gràcies! I estaré encantada q participeu al forum i em doneu pautes del BLW, ja que amb el meu primer fill no el vaig aplicar i ara amb la peqe m’agradaria aplicar-li i estic una mica perduda…

      Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

    • #4517
      Marta Sala
      Superadministrador

      Hola Gemma, nosaltres hem començat fa tres setmanes i el Jan està encantat de la vida.

      A mi ara l’únic que em mig preocupa és que ara popa menys de dia i més de nit, estic segura que és la calor, li ofereixo popa durant el dia però poques vegades en vol, en canvi casi sempre està disposat a menjar fruita o una tortita d’arròs. Suposo que és la seva forma de regularse i que per això a la nit popa més. Us hi heu trobat?

      A mi no m’han donat cap pauta desde el CAP val a dir que conec la seva infermera i sé que és super pro blw i lactància així que mai m’ha parlat de percentils ni m’ha donat pautes d’alimentació. Faig servir les ” normes ” de dalt.

      Enviado desde mi D5503 mediante Tapatalk

    • #4518
      Marta Sala
      Superadministrador

      Avui per berenar meló per primer cop. Li ha xiflat. [IMG]http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/08/812d7bf70538f78ef579d2ca91f27016.jpg[/IMG]

      I per sopar tomàquet i hamburguesa casera de pollastre.

      [IMG]http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/08/33297a7527d5e130a87d783c353287b3.jpg[/IMG]

      Enviado desde mi D5503 mediante Tapatalk

S'estan mostrant 5 fils de resposta
  • Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte