III Assamblea General LldV (23/11/2017)

III ASSAMBLEA GENERAL LldV

Data: 23/11/2017

Lloc: Orvepard

Assistents:

Núria Palència, Bili, Isabel Escuer, Jordi Salvador, Olga Clop, Diana, Albert Messeguer, Mo, Marta Sala, Vladi , Carla, Eulàlia, Adela, Bàrbara, Dayana, Dolors Pascual, Lídia, Viviana, Belén Franquet, Sònia,  Mònica Sallan, Àngels, Gizéh, Anna Delgado, Mireia, Vanessa Baulas, Pere Hortigüela, Laia Sió.

S’excusen:

Vanessa Sallant, Esther, Linda, Laia Lorente, Anna Cris, Camino, Rosa Prats, Mila Marco.

 

Punt 1: Aprovació Acta II Assamblea Generals de LldV:

Es procedeix a la lectura de l’acta que s’aprova per unanimitat.

 

Punt 2: Presentació i funcionament de l’asso6ciació: 

La Vanessa Baulas presenta l’associació: Inicis, objectius de l’associació, valors, interessos i necessitats. Informació que es troba a la mateixa web de l’associació.

Presentació de les llavors i les respectives vocals:

Ll víncle:

La Núria Palència (Presidenta), la Vanessa Baulas (Vicepreseidenta) i la Laia Sió (secretària), exposen que hi ha prevista una reunió, el proper 12/12/2017, amb la Montse Parra i el departament de Participació Ciutadana de la Paeria per a l’adjudicació d’un espai municipal com a seu social de l’associació.

En l’últim punt de l’assemblea procedirem a les votacions per acceptar dit espai municipal en cas que ens sigui concedit.

Ll. Naixement: 

La Sònia excusa a la Laia i la Linda, actuals vocals de la llavor que no han pogut assistir a l’assamblea. Menciona que ella actualment només està de suport a dita llavor i ens explica que s’han intentat fer trobades regulars de la llavor naixement sense èxit (es comenta que potser aquest espai ja es dona a les trobades que organitza DonaLlum un cop al mes).

Acutalment es du a terme el projecte de la Caixeta de Benvinguda, que recull objectes, descomptes imissatges per a les noves maternitats de la tribu LldV. Si estàs embarassada i vols rebre la teva caixeta l’has de demanar via web.

La xerrada emmarcada dins el cicle de xerrades LldV que ha organitzat la llavor aquest any ha estat un èxit.

Ll. Criança: 

La Carla (actual vocal de la llavor juntament amb la Carol i la Marta Sala i la Núria Torres de suport) ens explica que les trobades de la llavor es realitzen els dimecres a les 17:30 a La Baula. Les reunions estan formades de dues parts, una primera on es tractes els temes emergents i una segona part on es comenten temes generals d’interès comú.

La llavor també disposa d’una caixa de recursos on les famílies hi dipositen llibres, eines… per a que la resta de families pugui gaudir-ne i els hi siguin d’ajuda i una llista de llibres/lectures que son d’interès comú.

Les propostes de xerrades per al cicle de xarrades LldV 2018 són sobre primers auxilis (Mireia Biosca, pediatra, es presenta voluntària per a realitzar-la) i sobre nutrició infantil.

Ll Famílies:

La Isabel Escuer preseneta a la Mònica Sallan i a l’Anna Delgado; les noves vocals de la llavor.

Ens explica que la llavor famílies organitza trobades familiars mensuals per gaudir de la natura en família i amb altres famílies. Les trobades s’organitzen depenent dels interessos de les famílies que estan dins la llavor.

Ll Creixement Personal:

La Bili (i la Mila que excusa la seva presència) són les actuals vocals de la llavor.

La Bili ens explica que la Ll Creixement personal és exclusivament per adults, però amb l’objectiu de treballar-nos per “deslliurar les nostres càrregues dels infants”.

Les reunions son quinzenals i actualment es duen a terme a cases particulars ja que per l’horari (de 20:30 a 22:30) no es possible trobar d’un lloc públic i que a més a més ens proporcioni un confort acollidor per a poder obrir-se.

La Dayana proposa un altre horari, més aviat, per a poder-hi assistir. Es valora tot i que actualment no és possible. I se la convida a moure un altre grup si s’escau en horari de tarda.

Ll Creativitat:

L’Olga Clop (actual vocal de la Llavor; juntament amb l’Elisenda Que excussa la seva precència i la Laia Sió de reforç) presenta la llavor.

Les activitats que organitza son: Els dimarts de 18:00 a 19:00, a la Baula, es realitzen sessions de “Contacontes familiars” alternes amb “Pinturetes: maualitats amb familia”. Aquesta activitat s’organitza juntament amb la Ll Criança.

Una altra part de la llavor que ens agradaria activar és la de treballar la pròpia creativitat de l’adult, perquè aquesta tingui una aplicació en la nostra vida quotidiana amb els infants. És una part més enfocada a l’adult. Hi ha un cicle que “Contacontes Frescos a la fresca, que es prepara de cara a l’estiu, i que està pendent de rebre una subvenció.

Es fa una crida per incorporar gent nova a la llavor.

Ll. Acció: 

La Mo (Vocal de la Llavor juntament amb la Vanessa Baulas que està de reforç) ens explica que acció actualment està dins la llavor Criança.

Els seus objectius son lluitar pels drets dels infants i famílies. Per tant té un objectiu de transformació de les nostres institucions.

Es fa una crida per a rebre propostes de millora relaciones amb els objectius de la llavor.

Ll Difusió: 

El Jordi Salvador (actual vocal de la llavor juntament amb la Dolors Pascual i la Vanessa Baulas)  en explica que la Ll difusió és actualment de les llavors que més feina comporta i que per tant es fa una crida a totes les families de l’associació a col·laborar-hi.

Projectes que du a terme Difusió:

Butlletí de LLdV :(Surt de forma periòdica quan hi ha suficients articles o ressenyes) on s’expliquen les activitats que realitza l’associació a modus informatiu i de memòria. S’anima a les vocals de les diferents llavors que animin a les families participants de les activitats a escriure una ressenya explicant l’experiència de cada activitat. Es proposa que abans de tancar dita activitat algú es comprometi a escriure la ressenya.

Les llistes de distribució: Actualment la Dolors Pascual gestiona el mòbil. És una activitat que comporta força feina ja que es reben moltes activitats però està molt ben valorada ja que ens permet assabentar-nos de les porpostes per als infants i per organitzar el nostre temps lliure amb ells.

Es fa una crida per a la incorporació de nous voluntaris/es per ajudar en la Ll Difusió. Caldria algú encarregat/da de les xarxes socials, algú per a la realització de cartelleria (actualment s’agraeix molt la col·laboració de l’Aitor en aquesta tasca), algú per a crear les activitats a la web…

 

Punt 3: Estat de comptes:  

El Vladi, tesorer de l’associació presenta l’estat de comptes:

Actualment disposem de 5.500 euros per al 2018.

En el següent link trobareu el document amb el pressupost detallat:

Link doc estat de comptes

Es proposa i s’accepta per unanimitat que al 2018 sigui el gestor qui s’encarregui de girar els rebuts de les quotes.

Activitats de pagament: Com ja es va comentar en la II Assamblea General; les activitats que son de pagament, com per exemple el ioga en família, només poden realitzar-se per famílies associades. Referent a aquest tema la  Sònia proposa que per arribar també a les famílies no associades es faci publicitat de l’activitat amb un increment de 20 euros sobre el preu acordat (que correspondria a la quota de l’associació). D’aquesta manera les famílies no associades automàticament passarien a ser-ho durant un any.

 

Punt 4: Temes a votació:

4.1.- A què destinem el pressupost del 2018? 

Es proposa obrir un termini per a presentar possibles projectes als quals destinar pressupost, per a posteriori sotmetre’ls a votació. Aquest procés es faria via telemàtica.

Propostes de projectes ja fetes:

  • Mural, juntament amb DonaLlum i Alleta. (Mo preguntarà pressupost)
  • Contractació d’un comunity Manager (Hi ha un associat que s’hi dedica, l’home de la Sònia)
  • Fer un “concurs” de projectes per a “transformar” les escoles.

4.2.- Votació: Acceptem la concessió d’un espai municipal com a seu social de l’Associació? 

  • Vots a favor: 18
  • Vots en contra: 0
  • Abstencions: 0

4.3.- Votació: Lloguem un local privat o continuem fent us dels centres cívics municipals? 

És fa un petit incís; el dia 12/12/2017 hi ha una reunió amb la Sra Montse Parra per a discutir la concessió d’un espai municipal per a LldV. Per tant el resultat de la votació es farà efectiu en cas de que no ens concedeixin dit espai públic.

  • Local de lloguer propi:  3 vots a favor.
  • Local municipal: 11 vots a favor.
  • Abstencions: 4

La Marta Sala proposa crear una comissió per fer possible un local propi en cas que la concessió de la Paeria sigui negativa.

4.4.- Votació: Utilitzem l’Ateneu popular de La Baula com espai per a dur a terme trobades i activitats de LldV, essent sabedores que dit espai té una implicació política? 

  • Vots a favor: 18
  • Vots en contra: 0
  • Abstencions: 0

4.5.- Votació: Ens associem a l’Ateneu Popular La Baula com a Entitat, amb una quota anual de 120 euros? 

  • Vots a favor: 18
  • Vots en contra:0
  • Abstencions: 0

4.6.- Votació: Utilitzem espais religiosos que s’adeqüin a les necessitats de l’associació, per a la realització de trobades i/o activitats? 

  • Vots a favor: 10
  • Vots en contra: 4
  • Abstencions: 4

4.7.- Votació: Deixem el material de l’associació, projector, pantalla, altaveu… a les famílies associades en particular? 

  • Vots a favor: 1
  • Vots en contra: 15
  • Abstencions: 2

4.8.- Votació: Deixem el material de l’associació, projector, pantalla, altaveu… a les entitats afins; DonaLlum, Alleta…? 

  • Vots a favor: 14
  • Vots en contra: 1
  • Abstencions 3

4.9.- Donem suport com a Associació, a la moció presentada per La Baula a la Paeria de Lleida per a que aquesta doni suport al professorat i es posicioni a favor de l’escola catalana i en contra de la intervenció de l’estat Espanyol amb l’aplicació de l’article 155? 

  • Vots a favor: 10
  • Vots en contra: 1
  • Abstencions: 6

 

5.- Pregs i preguntes: 

  • Crear un banc de professionals, una base de dades, per poder consultar a l’hora d’organitzar xerrades, tallers…
  • La Carla proposa fer un agermanament a les famílies noves o que es vulguin implicar més a l’associació. Consistiria en tenir una família activa dins l’associació que acompanyés i ajudés a la nova família a vincular-se amb la resta.
  • Si una família té una conducta destructiva cap a un infant, en cas que creui la línia, com actuem a nivell associatiu?
  • Crear una comissió de festes per a realitzar berenades cada 3 mesos.
  • L’Àngels és presenta voluntària per a formar part de la comissió gestora d’esdeveniments, petitàlia, diada de LldV, Cucalocum…

 

6.- Petons i abraçades!

Etiquetes: Actes

La visualització de comentaris s'ha deshabilitat en aquest document.

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte