Has estat mare fa poc? Et sents sobrepassada amb la feina, el nadó i no et trobes ni a tu ni el teu lloc?


Sents que no hi ha solució per les càndides que apareixen una vegada rere una altra just ara que necessites estar forta per alletar i criar els teus fills?
Busques un espai per reconèixer-te i créixer com a dona enmig de la criança dels petits?

Et proposo 4 mini-articles per 4 grans situacions:


Quan hem estat mares recentment, un cúmul variable de sentiments, emocions i pensaments ens remouen entre hormones que pugen i baixen pel nostre organisme. Un dels sentiments i emocions molt comuns són les pors front la nova situació, la incertesa de quin és el teu lloc com a dona o incús quin ha de ser el teu paper dintre la família.

Les essències florals són un recurs natural que pot ajudar-te en qualsevol coment sense causar efectes secundaris ni residus tòxics en l’ organisme, actuant directament sobre l’estat emocional de la mare i a la vegada repercutint en el del nadó.

L’essència floral de Tunna pot ajudar-te a trobar quin és el teu paper, la Magrana a conciliar el rol femení amb la realització professional, mentre que el Clavell d’Índies t’aportarà l’escolta interior i seguretat en el propi criteri i l’All Salvatge t’ajudarà a alliberar-te de qualsevol por.

Pots preparar les essències florals tu mateixa afegint set gotes de cada essència a 30ml d’aigua o bé acudir a un/a professional que a més a més t’ajudarà a escollir les més adequades segons la teva situació concreta.

Les emocions pertorbadores marxen igual que han vingut i també ajuden a trobar el benestar!


Les situacions d’inseguretat en la presa de decisions, en especial amb la parella, marquen també una situació que es repeteix entre les dones mares: l’aparició de la Càndida albicans, amb les molèsties i mal humor inherents a l’aparició del fong. Si ens trobem alletant, la solució no pot passar per la ingesta d’antibiòtics, ja que seran transmesos al nadó a través de la llet.
Sigui com sigui, restaurant la flora biològica vaginal podem combatre la Càndida d’una forma natural i respectuosa amb el cos.

Aplicant 15ml de iogurt natural a l’interior de la vagina tres cops al dia i en especial a la nit, amb l’ajuda d’una xeringa, alleujaràs els símptomes ràpidament i reequilibraràs els microorganismes vaginals naturals sense necessitat d’antibiòtics perjudicials per la biologia interna. Si afegeixes uns probiòtics vaginals solubles al iogurt reforçaràs la seva acció i augmentaràs els beneficis en el teu cos.

Si les càndies han anat apareixent en els darrers mesos, potser és el moment que també et plantegis fer un petit treball d’auto-observació i consideris què és el que necessites expressar o què és el que t’està sobrepassant quant a les relacions íntimes.

Escolta el teu cos. Sempre té quelcom a dir-te!


Si ets de les que pateixen símptomes considerables de l’anomenat síndrome premenstrual i no trobes la manera de lidiar amb el malestar emocional i la criança dels petits, et proposo una activitat per a que tant tu com per als ells, incloent a la teva parella, per a que doneu la volta a aquesta bonica fase:

Tingues en compte que la fase premenstrual és el moment del cicle més inestable, però a la vegada és un període ple d’inspiració creativa. Escull el conte que més t’agradi, o que més els hi agradi, i explica’l sense llibre. Afegeix parts, canvia coses, posa-li descripcions, inventa’t personatges o la història sencera. Deixa sempre que surti qualsevol emoció en forma de personatge o explica el que necessitis buidar en forma de succés històric. Veuràs que la teva ment pot convertir-se en un conte de buidatge terapèutic com per art de màgia.

Els dies de la menstruació, per això, poden convertir-se en els més complicats de tots, sobretot amb la canalla. El cos experimenta el moment de més interiorització i demana respirar profundament, observar i sentir. Si a més a més tens dolor menstrual, aquest preparat d’olis t’ajudarà amb tot plegat:

A 30ml d’oli d’onagra afegeix:

  • 8ml d’oli essencial d’espígol
  • 6 ml d’oli essencial d’estragó
  • 2ml d’oli essencial de calèndula

Aplica’t 5 gotes 3 cops al dia amb un suau massatge i aprofita aquests instants per connectar amb la teva part més interna.

Uns pocs minuts poden suposar grans canvis!


AGENDA NATURALEZA FEMENINA 2018Aquestes i més propostes similars trobaràs a l’Agenda Naturalesa Femenina, un recurs per conèixer-te com a dona, com a mare o com a padrina, però sobretot com a dona, amb propostes naturals enfocades a la salut femenina i a la concepció d’una feminitat saludable i compatible amb les esferes vitals de les dones, amb espais específics per al creixement personal a través del cicle menstrual.

Desitjo que t’hagin servit les propostes i que les puguis posar en pràctica en cas que ho necessitis, o que les comparteixis lliurement amb qui ho consideris.

Per adquirir l’agenda visita la pàgina naturalezafemenina.es o si desitges un acompanyament personalitzat, contacta a través del correu [email protected]

 

Ariadna Serra Miralles
Terapeuta especialitzada en salut femenina i sòcia de Llavors de Vincle

0 Comentaris

Deixa una resposta

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte