Etiquetat: ,

S'estan mostrant 0 fils de resposta
  • Autor
    Entrades
    • #7119
      Anònim
      Inactiu

      XERRADA “COM ACONSEGUIR UNA CRIANÇA FELIÇ” DE LA ROSA JOVÉ
      Linyola, 29 d’octubre del 2016

      Resum de la xerrada:

      Punt de partida:
      Sempre s’ha explicat la criança des del punt de vista dels adults i per a adults, per què no enfoquem la criança empatitzant amb els infants?

      Dues premises bàsiques per aconseguir una criança feliç:
      – Som una societat altricial: les nostres criatures necessiten ser ateses per sobreviure; i el seu mecanisme de supervivència és el plor.
      – El cervell està format per tres parts: una s’encarrega de la supervivència, una altra de les emocions i la tercera és més racional. Els bebés neixen amb les dues primeres parts formades; la part racional està en procès durant els primers anys. Per tant, no podem demanar segons quins comportaments als nens petits, com si fossin adults.

      Etapa de 0 a 6 mesos: el nen s’ha de sentir valorat

      Pel bebé és més important l’afecte i l’estima, que les necessitats físiques (son, gana, calor). Un nen estimat crea més connexions neuronals i creix amb autoestima. És molt important, doncs, atendre el plor en tot moment.

      Etapa de 7 mesos a 2 anys: el nen s’ha de sentir respectat

      Separació de la mare: hem de respectar que el nen no vulgui anar ni estar amb altres persones que no coneix. És inútil l’actitud de: “s’ha d’acostumar a…”

      Alteració del son: és normal que el nen es desperti a la nit, de fet ho fem tots encara que no ens n’adonem, però a ells els costa més retornar al son. Ell no tindrà mai cap problema per despertar-se més o menys vegades. El problema el tenim els pares. Va donar unes pautes per a aquells pares desesperats, per intentar reduir els despertars nocturns: intentar establir uns horaris, depenent de l’edat del nen. No ho vaig apuntar, imagino que al seu llibre “Dormir sin lágrimas” hi deu ser.
      No hi ha edat màxima per fer collit.

      Alimentació: entendre la introducció d’aliments com un procès complementari a la llet materna, com a mínim el primer any. No forçar mai un nen a menjar.

      Control d’esfínters: hem de respectar el ritme del nen, no forçar-lo. No es considera que hi ha cap problema fins als 5 anys!

      Etapa de 3 a 5 anys: el nen s’ha de sentir comprès
      Com gestionar aquesta etapa de rabietes? Fent que se senti comprès.
      Tècnica dels tres passos:
      – Comprendre: Explicar al nen que entenem com se sent i perquè reacciona així (donar-li la raó una bona estona)
      – Educar: però… (explicar breument què li demanem)
      – Elecció: donar-li dos opcions de solució al problema i que ell esculli

      Impressions:
      La conferència no em va aportar res de nou perquè ja havia llegit els seus llibres anteriorment. Però em va encantar sentir-la, ja que és una persona molt propera, ho explica tot molt clarament, amb un llenguatge molt planer i divertit, i ple d’anècdotes. I va deixar molta estona per tal de que la gent li preguntés qualsevol dubte que tenia amb els seus fills: tot un luxe!
      Van ser, doncs, dues hores de conferència molt profitoses i entretingudes.

S'estan mostrant 0 fils de resposta
  • El fòrum ‘Cicle de xerrades sobre cultura educacional (Linyola)’ s'ha tancat a temes i respostes noves.

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte