S'estan mostrant 7 fils de resposta
  • Autor
    Entrades
    • #4244
      Marta Sala
      Superadministrador

      Arriba la caloreta! Com portejareu els vostres petits aquest estiu? us puc passar algunes pàgines web que parlen del tema i explicar-vos el que jo farè.

      A l’estiu, i pel que vist a Lleida encara més (jo sóc d’Igualada i fa poc que visc aquí) fa molta calor a l’estiu, així que si volem portar els nostres nadons i nens apropet hem de tenir varies coses en compte.

      És important que el contacte directe dels dos cossos estigui separat per una tela (la samarreta) i molt preferiblement que aquesta sigui d’una fibra vegetal o animal (cotó, viscosa, lli, seda, canyam,..) així la sensació de calor baixa i no us quedareu enganxats com lapes i suareu menys.

      També està bé utilitzar portanadons que ens ofereixin certa “frescor” ja sigui perquè útilitzem poques capes o perquè són molt lleugers.

      Bandoleres: És un dels portanadons més frescos (segurament el més fresc) ja que només té una capa de roba, aquesta potser de molts materials diferents, quan pugui faré una entrada sobre bandoleres més extensa, però tingueu en compte que hi ha bandoleres de tots els teixits imaginables gairebé.

      Lli, cotó, seda,… : són teixits naturals, que deixen transpirar la pell i en alguns casos són termoreguladors. Per a mi els seus principals beneficis és que són frescos, poden sortir barats si te’ls fas tu o una artesana. I les contres poden ser que reparteixen pitjor el pes que les bandoleres de fular.

      De tela de fular: Això vol dir sarges creuades, sarja de diamant i jacquards. Es fan amb la tela dels fulars rígids, donen molt bon suport i reparteixen molt bé el pes perquè s’adapten molt al cos, són més fàcils d’ordenar i de tensar. Per mi a favor diria que aguanten el pes d’un nen gran molt millor i en general que envolten millor el cos del portador i del nen. En contra, doncs que al ser un teixit específic són més cares (solen ser de cotò organic, amb tints no tòxics i passen controls europeus). Hi ha artesanes que en venen i gairebé qualsevol bandolera d’anelles que trobeu comercial serà d’aquesta tela. Hi ha diferents barreges (cotó 100%, barreja amb canyam, amb lli, amb bambu, amb seda,…)

      bandolera fular

      Bandoleres de reixa: Són molt molt fresques i criden molt l’atenció, jo només conec la marca fil’up. A favor és molt fresca i ocupa molt poc. En contra, costa més de tensar que les demés i si no hi ha tela entre el nen i la bandolera pot ser que tingueu uns muslitos amb relleu ben aviat.

      Ajudabraços:
      ajudabraços

      Aquests tres són de xarxa, però també trobareu els pouch i els hip-seat, que us poden ser molt útils quan els nens són més grans i volen pujar i baixar constantment.
      Es diuen ajudabraços perquè normalment sempre poses la mà darrera per a que el nen no faci un gest cap enrera i caigui. La subjecció sòl arribar a l’altura del bolquer i només es recomanable amb nens que s’aguanten sols.

      Motxilles:
      Hi ha motxilles més fresques que altres, per exemple ara Ergobaby ha tret la versió ventus (que te una part airejada, jo no la conec gaire però crec que hi ha gent per aquí que la té).

      ventus

      Mei tai:
      Els mei tai més o menys són com les motxilles pero les tires van anusades (no amb clicks) a mi m’agraden molt i la meva parella ha decidit que aquest serà el seu portanadons per l’estiu (jo m’apanyo amb altres coses, però també utilitzaré aquest) en concret hem escollit un hop tye, el model florenz que té un 30% de canyam que ajuda a regular l’humitat. Ens va agradar perquè és tot de tela de fular i bastant fresquet (contant que va creuat a l’espatlla).

      hop tye

      Fulars:

      Els fulars elàstics al tenir un 5% o 6% d’elastan són menys frecos que els fulars 100% d’un material natural, a més algunes marques són bastant dobles (boba wrap i sobretot je porte mon bèbe), el hana wrap que té un 68% de bambú jo el trobo bastant fresc, però a mi personalment ja hem fa caloreta. Però si tens un nen de menys de 9kg i t’agraden els fulars elàstics és de les marques que conec més fresques.

      hana

      Els fulars rígids tenen moltes games de barreges que els poden fer més frescos, a més amb un nus d’una sola capa no són gaire calurosos.

      oscha fular

      Els fulars de reixa com el fil’up són un puntazo perquè segurament és l’únic portabebes que quan et veuen pel carrer no et diuen que el nen tindrà calor. Amb aquest fent proves una companya del grup de lactància va descobrir que amb la doble creu aquest no es clava a les cuixes. A mi me’n han prestat un per aquest estiu (moltes gràcies si em llegeixes 🙂 ) i l’utilitzaré un tou!

      filup

      Segur que em deixo coses, segur que podria explicar millor unes altres però només sóc una mama que porteja (una mica friki).

    • #4245

      Marta, moltes gràcies per la informació!
      Jo tinc la motxilla boba que em va molt bé. Vaig provar la bandolera quan tenia pocs mesos però em costava molt posar-me-la i ho vaig deixar estar… Només la utilitzava quan havia de donar el pit…
      Ara, des de que ha fet els 9 mesos que torno a posar-me la bandolera i em va molt bé! El Biel es sent súper bé! Convinem la motxilla (quan l’he de portar molta estona) i la bandolera.
      Volia mirar bandoleres amb teles més fines, ja que el Biel és molt calorós, qui a em recomanaries?

    • #4246
      Anònim
      Inactiu

      Hola!! Genial la informació.
      M’agradaria afegir que les teles de les bandoleres i dels fulars, al ser noves (això passa menys amb els de segona mà perquè ja estàn ‘”domats”) costen més d’ajustar, però si un cop nous els “domeu” bastant, us serà més fàcil.
      Domar fa que les fibres es “trenquin” una mica i el teixit esdevingui més tou i gustós.
      Per això les bandoleres i fulars de segona mà MAI perden valor, qui ha fet ús d’ells ens ha estalviat tota la feina de “domatge”
      Les maneres per domar:
      Fer unes quantes rentades (seguint les especificacions del fabricant), si ho permetent es poden ficar a la secadora, sentar-vos al damunt ficant-ho al sofà, amb el fular podeu jugar a gronxar el vostre nadó… i fer tot allò que se us passi pel cap. I sobretot: fer-n’hi ús.

      Us desitjo un bon porteig😉

      Enviat des del meu GT-I9060I usant Tapatalk

    • #4247
      Anònim
      Inactiu

      Per cert, m’he descuidat afegir que per domar el fular també es pot trenar. Al youtube hi han turorials, però si algú no se’n surt l’ajudaré gustosament.

      Enviat des del meu GT-I9060I usant Tapatalk

    • #4250
      Marta Sala
      Superadministrador

      Mireia Niubo, de que és la que tens ara? Si la vols per estonetes comptades pots escollir una tela de lli. Si el que vols és que sigui gairebé el teu portanadons per l’estiu pots provar de trobar una bandolera de fular fresca. Per exemple, feta amb el fular lleuger de hoppediz, o d’una barreja de lli i cotó.

      Enviado desde tapatalk

    • #4287
      Marta Sala
      Superadministrador

      [URL]http://www.escuelademama.com/portear-con-calor/[/URL]

      Ja havia llegit aquest article i ara a tornat a caure a les meves mans. Molt interessant, val la pena llegir-lo.

      Enviado desde mi D5503 mediante Tapatalk

    • #4348

      hola noies! Marta ets un crack! súper ben explicat i tècnic!!! jo afegiria la motxilla pognae ventilada q es lleugera fins als 15m aproximadament pq el pont és estretet però tb es pot utilitzar abans dels 5m pq es molt comfortable, toba, i no força l’obertura de cames.. i desprésel portanadons Caboo sobretotel 100% orgànic, (teixit fular elastic, fácilde posar com una motxilla i ajustament de bandolera!), a més evites metres de tela com un fular normal. Petonets

      Enviado desde mi D6633 mediante Tapatalk

    • #4356
      Eva Cazorla Pérez
      Participant

      Vanesa la pognae és la que ens vas ensenyar al taller de color beige que era súper lleugera no? em vas dir que havies fet una comanda, si t’arriba aquest mes o al juliol i la Tamara no la vol o te’n sobra alguna jo n’estic interessada! Gràcies!

S'estan mostrant 7 fils de resposta
  • Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte