S'està mostrant 1 fil de resposta
  • Autor
    Entrades
    • #7297
      Núria Torres
      Participant

      Xerrada a càrrec de Sònia Anadón: mare, naturòpata, assessora de lactància i odontòloga. 2/12/16

      Idees que podem aportar:

      – Ha parlat d’higiene bucal que millor respatllar sense fluor tant per petts com per grans, podent substituir-lo per menjar aliments rics el fluor. Ha parlat també que les dents de llet han de caure per si soles, ja que sinó deixariem un espaien que allí ja no creixeria cap més dent ja que les dents de llet es mourien ocupant el lloc de la que s’ha arrancat. Ha parlat del bruxisme en infants no és dolent és fisiològic i acostumen a fer-lo durant la nit es van llimant les dents.

      – Ha parlat de sobre els nens lactants estàn preparant la musculatura oral per afavorir enrte d’altres coses l’enfortiment dels ossos, músculs i dents. Afavorit una alimentació dura, integrals, espelta, … aliments durs que s’hagi de rossegar i mastegar per enfortir i també digerir millor. Ja que la majoria d’aliments que ens venen al super són tous i greixosos i això fa que ens acostumem a la textura i es desfàn a la boca, fent que cada cop menys tinguem la necessitat de mastegar. També ha parlat que cadascú té una predisposició genètica i haurà de fer-se’n càrrec i prevenir. De vegades no és tan fàcil només tenir bons hàbits.

      – Res de sucres, Estevia natural de la planta triturada, color verd triturat! els sucres generen ansietat, i pels petits tenir una ingesta elevada, per exemple en un aniversari, cal poosar paruales i acompanyar la sensació, “pot ser et trobes nerviós, estàs cansat i excitat,… això és perquè has menjat molt sucre,… fer-lo connectar amb la sensació” Dificultats de regulació en aquestes situacions. Intentar anticipar-nos.

      – Res de llet de cap tipus, és un mite. No cal, sí una alimentació variada i rica. Imprimir una imatge de la varietat de hortalisses i verdures i tenir-la penjada a la nevera per afavorir la varietat en la cuina i sabors i textures amb els peques. Millor pecar de menjar massa verd que massa carn.

      – TEnir un respall al cotxe i afavorir l’hàbit els pares després d’un berenar, menjar,… no cal pasta la mateixa saliva mata bacteries, cal escombrar el menjar. Deixar el respall al cotxe, les bacteries moren al poc temps.

      – Va parlar d’un munt d’aliments i receptes molt atractius pero poc usats en el dia a dia. Millor sempre tot ecològic i de km 0, en aquest sentit podeu seguir-la a instagram en soniaanadon.

      – La salut oral ve dels intestins, que considra el segon cervell. Notar com estem i en que ens repercuteix. Les emocions mouen l’energia del cos.

    • #7299
      Dolors Pascual
      Participant

      Xerrada a càrrec de Sònia Anadón: mare, naturòpata, assessora de lactància i odontòloga. 2/12/16
      -Un nen no es pot respatller bé les dents fins que no escriu bé. Lo que fa amb el raspall és jugar, i xafar-lo. Primer s’han de rentar les dents ells amb un raspall, després nosaltres amb un que tingui les pues rectes espatllar-los hi nosaltres. No cal cal raspall de marca bona, un de nou i no desgastat pediàtric. L’important no és la pasta sinó el rascar. Aconsella des de bebè netejar la boca amb la gaseta, no tant pel que es neteja, sinó perquè els nens s’acostumin a que se’ls hi toca la boca
      -El mastegar coses dures és el millor raspall natural (aliments dur, pa sec, poma, pastanaga. L’alimentació tova, triturada i a trossos, fomenta no mastegar, per tant no espatllem naturalment i ajuda l’augment de càries. Mastegar més fa salivar, és important menjar menys però més salivat, arriba a l’estómac amb millors condicions, més aliments tous, refinat i manipulat més a de treballar l’estómac. És molt important mastegar i també menjar peces gran, pomes senceres, peces senceres, entrepans, el fet d’obrir la boca fa treballar els músculs de la boca ajuda a desenvolupar l’espai bucal correcte. Els nens que han pres el pit han fet anar molt aquest músculs i els ajudar a desenvolupar millor la cavitat oral.
      -El fluor no és efectiu sinó té 1000ppm, ella prefereix no fer anar la pasta, ja que els productes no estan obligats a figurar tot els ingredients i productes químics que estan fets, i molt porten molta química, inclús els ecològics (portaran lo permès amb ecològic) però això no vol dir que no portin altres substàncies. Davant del dubte ella no aconsella pasta. La de 500 ppm porta els mateixos ingredients i menys fluor per tant ella entre les dues agafaria la de 1000ppm. El fluor que és bo que absorbeixin millor treure’l de l’espina triturada de les sardines enllaunada (oli d’oliva o natural, llauna recoberta per dins). La part de davall de la llengua té una gran capacitat d’absorció cap al corrent sanguini, per tant tot lo que porta una pasta a un nen molt petit passa cap dins al corrent. El problema de la pasta és que al sentir la boca neta i bona olor encara fa que et repatllis menys.
      -Les dents de llet son molt important, ella li costa molt empastar sinó està la peça molt malament, prefereix canviar els hàbits. Les dents de llet és bo que estiguin separades, guarden el lloc de la dent definitiva que sortirà, de vegades no se’ls hi dona importància i en tenen molts, alguna dent de llet que no hi és ha fet perdre l’espai de la dent de sota i hi hagut problemes quan han sortit les dents definitives.
      -Fa més mal picotejar coses dolces que la mateixa quantitat de coses dolces menjar-les de cop, perquè quan mengen el pH de la boca és prepara.
      -La fruita millor menjar-la fora de les menjades
      -No donar mai menjar pel calmar un nen, podem crear-li addicció al menjar quan te angoixa.
      -Quan canviem els hàbits alimentaris, la flora canvia i poden tenir diarrees, estar anímicament cansats.
      -Respirar i salivar relaxa molt. S’han trobat nivell alts d’adrenalina amb sang i l’adrenalina és tòxica. Els nens a les rabietes necessiten perdre el control i desprès així es calmen.
      -Treure gluten, carn, sucre millora l’adsorció del intestí, millora la salut.
      -Les bactèries migren, bactèries dolentes desplacen a les bones.
      -Segons la nostra dentició som talladors i tenim una mica de canins, ens va bé els fruits secs, les fruites i verdures i algo de carn, som semblant a la dieta dels monos però ens adaptem com la dieta dels gossos. Però som més herbívors que carnívors.
      -Tot els aliments que tarden a caducar pitjor, més toxines, millor aliments, frescos, de proximitat, de temporada, no processats, menys embassat.
      -Els nens algun dia als 4 o 5 anys han de tenir una “borratxera” de dolços que mengin lo que vulguin i que els hi acabi fent malt. Però abans d’això anticipar-nos, comentar-los hi que se sentiran nerviosos, tips i mal de panxa, explicar-los les sensacions i que les experimentin amb primera persona, així també saben lo que és i no ho voldran repetir.
      -S’ha de cuinar variat, fruites i verdures de temporada i fresc si pot ser.
      -Aconsella fruits secs, llavors i germinats. Millor els germinats al estiu o primavera que apeteixen més. La llavor cuita adormim l’energia que té, la llavor germinada aquesta energia està alliberada i és aporta molt més al cos.
      -Els nens menjar coses noves i que no saben d’on vé és més complicat. Millor que ens acompanyin a la compra o anar a l’hort a collir-ho, que ho vegin i ho comprin i que entrin més a la cuina. De vegades se’ls pot fer germinar unes llenties a casa i només el fet de que ho hagin fet ells ja s’ho mengen. Lo mateix amb un enciam, el plantem a casa i l’anem tallant i encara que no li fiquem les llenties germinades o aquella mini mateta d’enciam, que ho canviem per una altre millor que tenim a casa ells, ja saben d’on ve i s’ho mengen aguts. Hem de cuinar amb ells que toquin els aliments, textures, olors. Gastem molts diners amb classes perquè aprenguin i el millor aprenentatge és entrar a una cuina. Els dóna confiança, creativitat, autonomia. Els pot ajudar aprendre, els pesos, els gram, anotar amb un receptari tot lo que fan, és una motivació per l’aprenentatge. De vegades poden fer un aliment, el sol fet de fer-ho se’l menjen i encara que sigui dolent de gust, de vegades el fan i només és menjen una part, però ja mostren interès. Jugar a fer de restaurant, carta, menú, cambrers, a comprar i vendre, amb diners, supermercat d’aliment real. Això comporta que s’embruti molt la cuina, no cal cada dia, fer-ho un dia al mes, saben que aquell dia la mare està 100X100 per ells, no els deixarà sols a la cuina, això fa que estiguin contents. De vegades proven un aliment i no els hi agrada, no el volen tornar a provar perquè tenen aquell mal record, doncs variar-lo, un ou dur si el bulls amb suc de remolaxa és vermell i potser li ve de guts provar-lo.. ja no li recorda aquell ou.. d’aquell dia..
      -Fer-los hi entrar interès amb l’aliment, si anem a un museu de mel, comprar-la.
      -També aconsella Tofu, Temph ( soja texturitzada).
      -La llet de vaca no és necessària, si es menja de tot i variat ja tenim calci. Si hem de menjar igualment llet de vaca millor fermentada (iogurts, formatge). No és molt partidària de la llet, encara que sigui bàsica acidifica el cos, lo contrari de la llimona que és àcida però alcalinitza el cos. El sèsam és una bona font de calci. Tampoc necessitem llets vegetals, és un mite que surt per substituir la llet, però s’ha de treure el mite que al matí es necessita llet.
      -No està a favor dels sucs, liquats, llets vegetals..etc.. si mengem a base de aigua o coses líquides, al entrar al estómac tant diluït la bilis no ho digereix bé. Les begudes sempre millor fora de les menjades.
      -Aconsella també probiòtics (iogurt, kefir, salsa de soja, tamari, miso, begudes fermentades, encurtits, pickles, chucrut).
      -Fermentat millor aigua amb sal i no vinagres.
      -Les algues per ella no son necessàries, no som gent que vivim al cantó del mar. Una bona manera de que mengin algues és xuxes d’agar agar.
      -Utilitzar especies a la cuina i herbes aromàtiques
      -Troba bé beure aigua amb dejú, però no li agrada sempre prendre una cosa a diari, li agrada molt de tot i divers. També diu que està bé pendre amb dijú aigua de mar amb llimona.
      -Li agrada que els nens mengin de tot, poca quantitat i mastegar més, i més salivar. Vigilar a embotir el menjar als nens sense mastegar a base de aigua i dir tot el rato la frase, “va acaba de menjar”, menjar s’ha de fer a poc a poc!!
      -La gent que mastega més menys acostipats, menys alergies, menys problemes al intestí, l’aliment els hi arriba millor.
      -El budell és el segon cervell. Les ultimes noticies diuen que la serotonina, hormona de la felicitat es produeix al intestí i és veritat però no és la que interactua amb el cervell, és una altra.
      -L’intestí hi ha molt la part emocional, quan un és bebè té la panxa distesa, a mesura que es fa gran es torna plana, controlem i son conscients de les emocions.
      -Està molt demostrat que el sistema immunitari va relacionat amb l’estress.
      -Aconsella el BLW
      -Si el pare no ho passa bé al dentista i el nen el veu patir, millor no emportar-se els nens al dentista. Tant si hi ha problemes com no, és bo agafar la costum d’anar al dentista un cop l’any per agafar la costum, desprès es complica el tema, costa portar-los al dentista.
      -El buxisme infantil no té res a veure amb el d’adult, els nens quan dormen rasquen les dents, és una cosa innata que es fa per llimar les dents i deixar-les al mateix nivell, també per articular un ossos de la boca. No fan buxisme quan tenen un son molt profunt.

S'està mostrant 1 fil de resposta
  • Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte