snow-630195_1920L’Olga Ballester ahir ens fa fer un regal que ens acompanyarà durant tota la criança dels nostres fills. Va sintetitzar de forma molt senzilla i entenedora aquells remeis que ja sabíem, o havíem sentit parlar, ens en va explicar alguns altres que no sabíem i sobretot ens va recordar la confiança que em de tenir en els nostres fills. Si, fins hi tot quant estan malalts! La febre, la tos i els mocs son bons aliats alhora de recuperar-nos d’un refredat, formen part del procés de curació. Per tant no cal lluitar desesperadament contra aquests símptomes, sinó que hem de fer un global i facilitar la neteja que fa el cos a través d’aquests i reforçar les defenses del propi cos per ajudar en aquest procés.

Els mocs son la barrera que forma el cos per a que no entrin mes bactèries i microbis que puguin empitjorar el procés de curació i alhora n’expulsen part dels que genera el propi cos durant el procés de refredat. La tos també es necessària per fer neteja, per tant son els nostres aliats, val més no frenar-los. I la tant temuda febre, doncs també ajuda al nostre cos a lluitar contra els bacteris que ens puguin estar atacant. La febre es un procés molt positiu i una molt bona senyal de reacció del nostre sistema immunològic, de fet no tenir-ne pot allargar el procés, ja que augmenta les defenses i les substancies antibacterianes. La febre s’autoregula sola i cal que l’anem observant. Això no vol dir que no puguem fer res, de fet hi ha un munt de remeis que ens poden ajudar a netejar i a reforçar el nostre sistema immunitari. Està clar que arribats a un punt que nosaltres no ho vegem clar cal acudir al metge per controlar que no s’hagi desencadenat un procés més greu i que sigui difícil actuar des de casa.

Tota aquesta saviesa ancestral s’ha anat perdent amb el pas del temps, cal recuperar-la ja que es molt valuosa per connectar-nos amb nosaltres mateixos i amb el nostre cos. Som un esser integral, i cal tenir en compte que les reaccions del nostre cos ens poden ajudar a superar processos que estem vivint, ja que el cos i les emocions estan relacionades. Transmetre aquests coneixements als nostres fills els pot ajudar a tenir eines per a ser persones autosuficients.

Comentaris 4

Deixa un comentari