Gràcies a la proposta de la llavor Creativitat, avui hem descobert la Fundació Sorigué en família juntament amb les famílies de Llavors de Vincle. Hem visitat l’exposició de l’artista colombià Oscar Muñoz; “Des / materializaciones” que estarà oberta al públic fins al 17 de març.

Les guies Alicia i Ariadna ens han explicat de manera molt agradable totes les instal·lacions de la mostra. M’ha agradat molt el tracte amable i respectuós cap a tots les nenes i nens, i m’han semblat molt encertades les explicacions, comentaris i preguntes cap a ells que els atreia una i altra vegada a l’exposició. També ens han relatat en forma de conte, una simplificació dels mites grecs de Narcís i de Sifis, que estaven en consonància amb alguna de les obres de Muñoz.

L’exposició gira entorn del pas del temps, al cicle de la vida. Un dels elements principals és l’aigua que per Oscar Muñoz simbolitza la vida (pel que l’absència d’aigua simbolitza absència de vida). És a dir, s’ha tractat la mort des d’una perspectiva interessant, amb matisos molt creatius. Para Muñoz hi ha dues morts, la física i la que es dóna al desaparèixer de la memòria dels altres. M’ha agradat especialment la instal·lació “Línia de la vida”; una bonica imatge en moviment. M’ha suggerit lo plenes d’aigua que tenen les mans els nostres fills i filles i, tal com avança el temps, l’aigua escapa, fins a nosaltres (pares i mares), que ja tenim molta menys d’aigua a les nostres mans. I finalment, continuant la metáfora, podem pensar en les persones (tots coneixem alguna) que ja no tenen aigua a les seves mans.

Per acabar, encara quedava una última experiència. Alicia i Ariadna han preparat un taller amb aigua i pigments amb uns resultats finals espectaculars. Els infants han gaudit al conèixer i experimentar amb aquesta tècnica i molts dels pares / mares crec que també a jutjar per la cara de molts i moltes.

 

 

0 Comentaris

Deixa una resposta

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte