Els primers minuts de vida condicionen el desenvolupament de la intel·ligència social i emocional.

Nils Bergman expert en neurociència perinatal, porta anys estudiant el comportament de mares i nadons en el moment posterior immediat al part i com influeix en el desenvolupament del nadó i de la relació mare fill. Aquest científic evidència que el mètode cangur també conegut com a contacte pell amb pell mare-nadó immediatament després del part permet generar oxitocina natural a dojo. Aquesta hormona de l’amor, fa que mare i fill estiguin en calma i amor total, el que els permet realitzar connexions cerebrals que afavoreixen una relació de vincle incondicional de per vida entre tots dos i permet que el nadó pugui desenvolupar la seva intel·ligència emocional, social i cognitiva.

Per incidir més sobre la importància d’aquest contacte immediat, aquest investigador posa de manifest que fins i tot s’observen majors beneficis del mètode cangur en prematurs que l’estada en incubadores.

Nils diu que en els primers 1.000 minuts de vida del nadó després del part el millor lloc on pot estar el nadó és sobre el pit de la seva mare, allà ja vam veure en aquest article que es manté la temperatura corporal del nen, segueix sentint el batec del cor de la seva mare i aquest percep una gran sensació de protecció i seguretat sense gastar energies per estrès de sentir-se sol en un bressol o en mans de visites, encara que molt il·lusionades de conèixer al petit, per a ell són desconegudes. Per això, és molt important que la transició del ventre matern al món exterior sigui el més delicada possible.

Aquests primers moments amb el mètode cangur garanteixen que el nadó pugui tenir una plataforma segura que garanteix un correcte desenvolupament futur. Assegura que pugui esdevenir una persona amb més seguretat i autonomia, la qual cosa determinarà una estabilitat emocional i social forts, i per tant serà un nen, un adolescent i finalment un adult psicològicament sa.

kangurito2
Així doncs mares, gaudiu d’aquest contacte amb el vostre nadó en aquests primers mesos de vida, no dubteu en agafar-lo en braços i sentir-se mútuament sense rellotges, ni presses durant el major temps possible. Això ajuda a fer que la lactància materna sigui reeixida i que els ritmes de son i vigília del nadó es regularitzin sense problemes.

El pare també pot fer el pell amb pell amb el nadó, de fet és molt recomanable que ho faci quan té lloc el part per cesària, i en els moments posteriors també.

Agafeu els vostres nadons, la recompensa la observareu des del minut 1.

Us deixo un vídeo on veureu a Bergman.

Article extret del blog MamiLatte on podreu trobar aquest article i altres interessants sobre l’embaràs, part, nadons, psicologia i criança, alimentació i lactància.

0 Comentaris

Deixa una resposta

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte