La Meva Primera Lluna. Donar la Benvinguda a la Primera Menstruació

Quan

19/02/2017    
10:00 - 14:00

Reserves

18

Tipus

Reserves

Reserves tancades

On

Associació de veïns de Cappont

Taller per a mares i filles (9-13 anys) que es van apropant a l’edat de tenir la seva primera menstruació o fa poc que la tenen. Perquè les nenes d’avui dia puguin viure l’arribada de la 1ª menstruació d’una altra manera.

  • Per sanar la menarquia de les mares i així poder acompanyar millor a les seves filles
  • Per celebrar el pas de nena a dona, inspirar-nos en pobles indígenes que celebren i honren aquest esdeveniment, recuperem el sentit sagrat del ritual de pas

60 la parella mare + filla 

Objectiu del taller

Que les nostres filles tinguin el coneixement i la consciència del que significa convertir-se en dona, que honrin i abracin la seva naturalesa i el seu cos femení i que s’endinsin acompanyades en aquesta etapa tan bonica de la seva vida. Que es sentin poderoses i no avergonyides o espantades. Que nosaltres com a mares reconeguem el que varen viure al moment de la nostra primera menstruació i com vivim el nostre cicle avui dia per poder sanar, integrar i així acompanyar les nostres filles des d’un altre lloc. Celebrar el pas de nena a dona amb un ritual de pas entre mares i filles.

Per a les filles, un taller per: Entendre els teus canvis del cos, conèixer maneres ecològiques per rebre la teva sang, descobrir la relació màgica entre el teu cicle menstrual i els cicles de la naturalesa i la lluna, aprendre maneres divertides de sentir els teus canvis energètics durant tot el mes i preguntar tot el t’inquieti…! Tot això amb altres noies de la teva edat!

Per a les mares, un taller per: Sanar la teva experiència de la 1ª menstruació, descobrir com el teu cicle i els cicles de la naturalesa i la lluna estan connectades, aprendre consciència de com van canviant els teus nivells d’energia, les teves capacitats, els teus desitjos, les teves emocions, els teus somnis, la teva creativitat, la teva sexualitat durant el teu cicle, conèixer alternatives més ecològiques per rebre la teva sang, acompanyar a la teva filla en aquest moment iniciàtic en la seva vida i fer créixer el vincle femení entre les dues.

Durant les primeres tres hores es treballen en grups separats (les nenes s’obren més a l’experiència sense la presència de la seva mare i tradicionalment eren iniciades per dones sàvies de la tribu). En l’última hora ens reunim per celebrar un ritual de pas on cada mare donarà la benvinguda a la seva filla al món de les dones. La “Mama” pot ser mare, àvia, tia, germana, cosina o simplement una dona important en la vida de la nena.

Comentari de l’Anna, mare de la Clara de 10 anys que han fet el taller: “Si, ha estat una molt bona experiència tant per les mares com per les filles, tan de bo n’hi hagi cada vegada més que s’hi animin, per tal que les noves generacions de dones comencin el seu camí amb tota la seva alegria i la seva força interior intactes……..la que ens pertoca!”

Facilitadores:

  • Laura Ferrer Educadora social especialitzada en gènere i el cicle de la dona, acompanyament conscient en l’adolescència femenina. Fundadora i Creadora de “El pas de nena a dona”. www.elpasdenenaadona.wordpress.com
  • Belinda Baldwin Facilitadora de talleres/cercles per a dones sobre feminitat, menarquia, menstruació, menopausa, sensualitat i sexualitat. Professora y ballarina de dansa oriental holística y creativa. Moon Mother. Fundadora i creadora de “El despertar de la Mujer”. www.belindabaldwin.blogspot.com.es

 

Col.labora Associació Veins Cappont

 

Descarrega carta per les noies

 

Formulari de reserves

Les reserves estan tancades per aquest esdeveniment.

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte