L'adolescència: un repte en positiu!

Quan

16/11/2021    
18:30 - 20:00

Reserves

44

Tipus

Reserves

Reserves tancades

Amb Anna Maria Serra, psicopedagoga i psicoterapeuta sistèmica, especialitzada en criança respectuosa.

Sovint veiem l’adolescència i preadolescència sota un prisma de negativitat, de perill, de dificultats. Tot això ens condiciona i entorpeix les relacions familiars i socials. Cal canviar aquesta mirada envers una de més amorosa i positiva, més real. L’adolescència és una etapa meravellosa que cal acompanyar lo millor possible, per això des de Llavors de Vincle i el programa Crèixer en família us oferim la possibilitat de trencar aquests condicionaments per a millorar la comunicació, la relació i la convivència amb els i les adolescents en l’etapa de 12 a 16 anys. El programa consta de 6 sessions gratuïtes orientades a assolir aquells canvis tan necessaris per a viure, tots i totes, una adolescència en positiu. És una gran oportunitat per a crèixer com a pares i mares. 

Què suposa ser adolescent? Què se sent? Què passa en el seu cervell?

Aquestes són les primeres preguntes que com a mares i pares cal fer-se davant aquesta etapa vital dels fills i filles per a poder-los acompanyar i comprendre. Tot i que no hi ha una adolescència igual, sí que és pot definir com un moment de profunds canvis i transformacions que fan que pares i mares haguem de revisar i adaptar les nostres estratègies educatives.

En aquestes sessions s’ajudarà a les famílies a valorar les preocupacions i les necessitats dels i les adolescents, i els recursos que poden posar en pràctica per a poder-los donar suport mitjançant l’expressió d’un afecte que els doni confiança, seguretat i autoestima.

Plantejarem estratègies educatives que, enlloc d’ordres i prohibicions, suposin donar als fills i filles eines per a decidir i actuar per sí mateixes i que, a la vegada, ens ajudin a pares i mares a exercir l’autoritat en la proximitat: abandonant l’estat de tutela per acompanyar de manera diversa i permanent.

Tanmateix treballarem estratègies que puguin afavorir l’afrontament i la resolució de conflictes que sorgeixen en la convivència, així com recursos per a que pares i mares reconeguem i gestionem els sentiments que aquests els poden provocar.

Reflexionarem com, l’adolescent, en la construcció i afirmació de la seva pròpia identitat, experimenta actuant per imitació o per contraposició, i utilitza materials i formes que troba en el seu entorn proper: la família, el grup d’iguals, l’escola (on per aquest és més important el que s’hi viu, que el que s’hi aprèn) i la societat (mitjans de comunicació, hàbits i models socials, publicitat, món digital, moda i etilismes, etc.).

I, molt important, ens aturarem per a fer una mirada profunda al moment actual, per a saber com tot el que ha envoltat la Covid19 ha afectat els i les adolescents.

Per a fer-ho bé, hi dedicarem 6 sessions d’1h 30 cadascuna. Cada sessió girarà entorn un tema concret exposat per una persona professional del món de la psicologia (en aquesta edició tenim el privilegi de comptar amb l’Anna Maria Serra) en la que , després d’una exposició teòrica, tindrem un espai per a poder exposar els nostres dubtes i neguits, en un entorn de confiança , lliure de judicis i amb una visió positiva i constructiva.

No us ho podeu perdre!

 

Formulari de reserves

Les reserves estan tancades per aquest esdeveniment.

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte